2024. 05. 17. péntek
Párizs
11.4°C

Meccs központ

Paris Saint-Germain FC

2

FC Barcelona

3
Bajnokok Ligája 2024.04.10. @ 21:00 Parc des Princes

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Barcelona a Paris Saint-Germain otthonába látogatott a párharc első mérkőzésén, melynek végén a katalán gárda örülhetett, amely szolid előnnyel várja a visszavágót.

A mérkőzés elején leginkább a PSG támadott. Mbappé többször is próbálkozott, de vagy mellé lőtte, vagy a védők blokkoltak, ahogy a 16. percben Koundé Li Kang In 18 méteres bombáját is. A 18. percben Mendes tört be két csellel az ötös sarka elé, majd kapura is lőtt, de Araújo blokkolt. Ezt követően a Barca percei következtek. A 20. percben Raphinha lőtt kapura lő 15 méterről, de Marquinhos becsúszva blokkolt, majd az ezt követő szögletet nagyon benézte Donnarumma, így kapura tudott fejelni Lewandowski, de Mendes végül elérte a labdát. Aztán a 36. percben, egy nagy Donnarumma-hiba után, vezetést szerzett a Barcelona: Yamalt adta középre a labdát, amit az olasz kapus ellenfélhez ütötte, épp Raphinha elé, aki az ötös bal sarka elől, tíz méterről lőtt a bal felső sarokba. A játékrész végén két leshelyzetet leszámítva mindkét oldalon nem történt nagyobb, említésre méltó jelenet.

A második félidőt nagyon jól kezdte a PSG, hiszen mindössze három perc alatt megfordította a mérkőzés állását. Az egyenlítés a 48. percben érkezett, amikor egy Mbappé-beadástAraújo rossz helyre rúgott, Sergi Robertóról a volt Barca-játékoshoz, Dembeléhez pattant a labda, aki még kicselezte De Jongot, majd a rövid sarokba tekert. A vezető találatot pedig az 51. percben suzerezték a hazaiak, ekkor egy szép támadás végén Fabián Ruiz remek, lapos passza után Vitinha a jobb alsóba lőtt az ötös jobb sarka elől. Az 55. percben nagyot védett Ter Stegen, amikor Barcola jobbról a lécre lőtt 10 méterről, ám Ter Stegen ujjheggyel még beleért a labdába. A 62. percben azonban már egyenlített a Barcelona, közvetve ezt is egy Donnarumma hibából: rossz volt az olasz kapus kirúgása, mivel ellenfélhez ment, majd emelt a tizenegyespontra, ahol Raphinha érkezett tökéletesen, majd kapásból a jobb alsóba lőtt. A 70. percben Barcola kapott egy jó passzt a saját térfeléről, Zaire-Emerytől, majd megindult a labdával, azonban utolérte és szerelte őt egy hatalmas becsúszással Araújo. A 74. percben Fabián Rúiz remek passzát az ötös bal sarkáról a túloldali kapufára rúgta Dembélé. A 77. percben azonban mégis a Barcelona szerzett ismét vezetést: Gündogan bal oldali szögletét a csereként épp beálló Christensen három méterről a kapu közepébe fejelte. A PSG-nek nem sok ideje maradt hátra az egyenlítésre. A 83. percben Fabián Rúiz 19 méteres lövését blokkolta Pedri, majd nem sokkal később Dembélé bal oldali beadását nem érte el Mbappé. A 92. percben Barcola indult meg a bal szélen, de a beadást Koundé lefülelte, Dembélé emelése meg Ter Stegené lett. Egy utolsó helyzetet még összehozott Mbappé, de nem sikerült döntetlenre mentenie a meccset: a 93. percben Dembélé beadását a francia csatár a jobb alsó mellé rúgta 14 méterről, ezzel pedig le is zárult a párharc első mérkőzése.

Forrás: FociClub.hu

Paris Saint-Germain FC 2 - 3 FC Barcelona

  • szerda 10 április 2024 @ 21:00
  • Bajnokok Ligája 
  • Parc des Princes
  • Nézőszám: 47470
  • Játékvezető: Anthony Taylor
2
Mérkőzések
1
Nyert
0
Döntetlen
1
Vereség

Korábbi találkozók

10 ápr 24 21:00 BL Paris Saint-Germain FC v FC Barcelona 2 - 3
16 ápr 24 21:00 BL FC Barcelona v Paris Saint-Germain FC 1 - 4