2024. 05. 21. kedd
Párizs
19.8°C

Hírek

Súlyos sérülést szenvedett a csapat francia védője! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a Dortmund elleni BL elődöntő első mérkőzésén súlyosan megsérült a csapat védője, Lucas Hernández.

Nagy árat fizetett a PSG gárdája a Dortmund elleni BL elődöntő odavágójának 36. percéért. Nem elég ugyanis, hogy a sárga-feketék Füllkrug góljával ekkor szerezték meg a vezetést, ami mint később kiderült a győzelmet is jelentette számukra, hanem a csapat meghatározó védője, Lucas Hernández is megsérült. A francia védő épp a kapura törő Füllkrug lövését igyekezett megakadályozni, ám végül ennek a mozdulatsornak egy súlyos sérülés lett a vége. A PSG ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben jelezte, hogy Hernándeznek elszakadt az elülső keresztszalagja a bal térdében.

Mindez azt jelenti, hogy a 37-szeres válogatott játékos nem áll majd Didier Deschamps rendelkezésére a nyári Európa-bajnokságon, karrierje során pedig már harmadik alkalommal szenved ilyen súlyos sérülést. Nem ez lesz egyébként az első nagy torna, amit Hernándeznek ilyen sérülés miatt ki kell hagynia, hiszen a 2022-es világbajnokságon is már a csoportkör első mérkőzésének 13. percében véget ért számára a katari kaland.

Lucas Hernández ebben a szezonban a PSG színeiben minden sorozatot figyelembe véve 41 mérkőzésen 3027 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 2-2 gólt és gólpasszt jegyzett.

Forrás: FociClub.hu

Vélemény, hozzászólás?