2024. 06. 14. péntek
Párizs
21.6°C

Hírek

Kylian Mbappé bejelentette, hogy elhagyja a Páris Saint-Germaint – Hivatalos

A francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain csatára, Kylian Mbappé hivatalosan is megerősítette, amit már mindenki tudott, hogy elhagyja a párizsi klubot.

Kylian Mbappé egy videóban jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Paris Saint-Germain csapatától, miután lejár a szerződése és nem szeretné meghosszabbítani azt.

A 25 éves játékos azt is megerősítette, hogy vasárnap játssza utolsó mérkőzését a Parc des Princes stadionban, amikor csapata a Toulouse ellen lép pályára.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Mbappé nem szeretné meghosszabbítani a szerződését, így ingyen távozik a klubtól. A nagy favorit a leigazolására a Real Madrid lehet, ami már két éve is szerette volna szerződtetni, ám akkor “kikosarazta” Florentino Perezt, a Madrid elnökét. 2021 nyarán új, kétéves szerződést írt alá, amely tartalmazott egy 12 hónapos hosszabbítási záradékot a 2024/25-ös szezonra. . Ezt a hosszabbítást azonban csak ő válthatta ki, a PSG nem, a játékos pedig úgy döntött, hogy nem aktiválja a záradékot.

A hírek szerint ráadásul Mbappé már január eleje óta tudja, hogy a királyi gárda milyen feltételeket hajlandó ajánlani neki, ám eddig még nem fogadta el azt, és még továbbra sincs hír arról, hogy meglenne a megállapodás.  A madridiak ajánlata alacsonyabb ahhoz képest, amit 2022 májusában kínáltak neki, de Mbappé így is a Real Madrid legjobban fizetett játékosa lenne. A két évvel ezelőtti tárgyalásokat ismerő források szerint Mbappénak 130 millió eurós aláírási bónuszt és évi 26 millió eurós fizetést ajánlottak 2022-ben.

Mbappe 2017 nyarán csatlakozott a PSG-hez az AS Monacótól 180 millió euróért. A klubnál eltöltött hat és fél év alatt 306 fellépésen 255 gólt és 108 gólpasszt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. A klub nagy vágyát azonban soha nem tudta elérni, ami a Bajnokok Ligája megnyerése volt. Mbappé ennek ellenére összesen 14 trófeát gyűjtött be a párizsi klub színeiben: 6 francia bajnoki címet, 2 Francia Ligakupát és 3-3 Francia Kupát és Szuperkupát.

Forrás: FociClub.hu

Vélemény, hozzászólás?