2024. 06. 09. vasárnap
Párizs
11.6°C

Hírek

Fabián Ruiz: „Igyekszem mindent beleadni”

Fabián Ruiz, és a Paris Saint-Germain edzője beszélt a PSG TV-nek, miután március 13-án, szerdán, a Parc des Princesben győzelmet aratott 3-1-re az OGC Nice ellen a Coupe de France negyeddöntőjében.

LUIS ENRIQUE
„Úgy gondolom, hogy az első félidő első 35 percét kiválóan játszottuk. Nagyon magas szinten játszottunk a liga egyik legjobban védekező csapata ellen. Egy csapat, amely nagyon jól nyom, nagyon kevés gólt kap és csodálatosan védekezik. És hihetetlen 35 percet játszottunk, de egy meglehetősen furcsa pillanatban kaptunk egy gólt, és egy gól kétséget kelt: mi lesz ezután? Jobbak voltunk, és a második félidőben ismét nagyon jól kezdtünk, uraltuk a játékot. Nagyon-nagyon komplett meccs volt szerintem.

A nyomásunk? Sok gólt lőttünk már így, ellenfelünk térfelén nyomulva. Olyan csapat vagyunk, amely sok kockázatot vállal, mert magasan védekezünk a pályán. Ha megvernek egy párharcban, az nagyon veszélyes, de ha mi kerülünk fölénybe, gólt rúgunk. Ma így szereztünk még egy gólt. A stratégia terén továbbra is haladunk.”

FABIAN RUIZ
„Tudtuk, hogy nagyon kemény ellenfelek lesznek, de fontos volt, hogy továbbjussunk. Olyan volt, mint egy döntő. Végül csak 90 perc volt, és nagyon boldog vagyok, hogy továbbjutottunk az elődöntőbe. A teljesítményem? Elégedett voltam a játékommal. A nap végén, amikor gólt szerezek, mindig boldog vagyok. Régóta nem szereztem gólt. De mindenekelőtt elégedett vagyok hogy a csapat győzött,ez a legfontosabb. Igaz,hogy jelenleg az edző bízik bennem. Nagyon örülök, hogy perceket kapok a fontos meccseken és igyekszem a legtöbbet kihozni belőlük minden alkalommal, amikor játszom, mert a nap végén egy olyan versenyképes csapatunk van, nagyon jó játékosokkal, és nehéz bekerülni a tizenegy közé. De igyekszem mindent megtenni, hogy az edző továbbra is számítson rám.”

Vélemény, hozzászólás?