2024. 06. 15. szombat
Párizs
16.1°C

Hírek

Luis Enrique: „Ezt a meccset döntőként kezeljük”

A Paris Saint-Germain edzője a PSG TV-nek beszélt a Coupe de France szerdai negyeddöntője előtt az OGC Nice otthonában

A COUPE DE FRANCE

„A Coupe de France egy nagyon vonzó verseny, ahogy a kupaversenyek minden országban. Történelmi versenyek, amelyeket sok szurkoló szeret. Nehéz, mert a meccseket mindössze 90 percen keresztül játsszák, aztán egyenesen a tizenegyesekig. Tehát holnap jobbnak kell lennünk, mint a Nice-nél az egész meccsen.”

NICE VISSZAVÁGÁS

„Nincs a bosszú érzése. A Nice elleni meccsünk az egyetlen vereségünk a bajnoki szezonban, és néhány héttel ezelőttig még bajnoki címbeli riválisok voltak. Nagyon jó csapat labdával és anélkül. A Brest mellett , nekik van a legjobb védekezési mutatójuk, és ők adják fel a legkevesebb lehetőséget.Nagyon szeretem ezt a csapatot, nagyon kemény meccs lesz.De holnap nem lesz bosszúérzés. „

A JÁTÉK FONTOSSÁGA

„Úgy gondolom, hogy nyílt meccs lesz, mert amint az egyik csapat szerez gólt, az ellenfele ideiglenesen kiesik a versenyből, így reagálniuk kell. Nagyon érdekes meccs lesz. A csapatok a végső sípszó után kiesnek, ami azt jelenti, hogy nagyon nyílt és összetett meccs lesz. Mindkét csapat részéről nagy lesz a nyomás és az elkötelezettség. Nagyon várjuk ezt a mérkőzést, és mi” úgy kezeljük, mint egy döntőt.”

MARQUINHOS TÁVOLLÉTE

„Semmi komoly  Marquinhos számára . Játszhatott volna vele a Real Sociedad ellen, de nem akarok olyan játékost játszatni, aki nem 100%-os, és ez Marquinhos esetében is így van . De nincs semmi komoly vagy veszélyes a sérülésével kapcsolatban.”

LIGUE 1

„A Ligue 1-nek nagyon jó egyéni szintje van, és nagyon jó ötletek vannak az edzőktől. Tényleg azt gondolom, hogy ez egy versenyképes bajnokság, sok nagyon jó fiatal játékossal, és nem azért mondom ezt, mert most itt vagyok. . Ez valami, amit most megerősíthetek, mivel tapasztalataim vannak róla.”

A FIZIKAI SZEMPONT

„Azt hiszem, mi vagyunk az egyik legtöbbet futó csapat. Manapság az erőnléti edzőknek nagyon sok modern eszközük van. Ami igazán fontos, az az, hogy képesek legyünk reprodukálni a nagy intenzitású futásokat. Számomra a fizikai is a szellemihez kötődik. . Gyógyulás, táplálkozás… minden fontos. Mindezeket a paramétereket figyelembe kell venni, és úgy gondolom, hogy így fejlődsz.”

OUSMANE DEMBELE ÁTPOZICIONÁLÁSA A REAL SOCIEDAD ELLEN

„Ousmane Dembélé az egyik legjobb játékosunk, és szerintem az egyik legjobb játékos az egy-egy helyzetek megnyerésében. Tudjuk, hogy a csapatok többsége a pálya közepén tartja tömören a dolgokat, így Ousmane általában játszik. De a Real Sociedad jól nyomta a széleket, így középre akartam tenni Ousmane-t, hogy jobban kihasználjam a teret.”

Vélemény, hozzászólás?