2024. 05. 21. kedd
Párizs
19.8°C

Hírek

Luis Enrique: Nyerni a mi futballunkkal

Luis Enrique, a Paris Saint-Germain edzője a Borussia Dortmund elleni UEFA Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzése előtti hagyományos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beszélt az összegyűlt médiának:

CÉLKITŰZÉS

A csoportkörben nem sikerült nyernünk idegenben. Azóta nyertünk San Sebastianban és Barcelonában. Holnap ez a futás folytatódik vagy leáll, de a célunk a győzelem. Tudom, hogy a csapatom bátor csapat.

BVB STADION

Egy Európában egyedülálló stadionban fogunk játszani, és igyekszünk a lehető legtöbb örömet okozni szurkolóinknak. Örülök, hogy olyan helyzetben lehetünk, amelyben ma, a Bajnokok Ligája elődöntőjének előestéjén találjuk magunkat.

HOGYAN LESZ A MÉRKŐZÉS

Úgy gondolom, hogy a játék a negyeddöntőhöz hasonló lesz. Megpróbálunk úgy nyerni, hogy futballozunk, hogy legyenek gólok, és ez szórakoztató legyen. Megpróbáljuk irányítani a játékot, hogy megpróbáljuk megnyerni.

VITINHA

Szerintem Vitinha nagyszerű szezont zárt, egyenrangú a világ legjobb középpályásaival. Nagyon fontos játékos számunkra. Nagyon sokoldalú, tud játszani 6-os, 8-as vagy akár széles szerepkörben is. Képes gólt lőni, és úgy érzem, védekezésben is fejlődött.

A CSAPAT FEJLESZTÉSE

Attól a naptól kezdve, hogy ideérkeztem, éreztem a játékosok és az egész klub támogatását. Egész szezonban fejlődtünk, és ez csak a kezdete a projektünknek. Még tanulunk és fejlődünk. A nyomást nem szabad negatív dolognak tekinteni. A szezon legizgalmasabb időszakához érkeztünk. Úgy gondolom, hogy a játék minden aspektusában fejlődtünk, a védekezésben támadásban. De folyamatosan fejlődhetünk. Még igényesebbnek kell lennünk. De még mindig van mit tenni, mert ebben a versenyben a győzelem és a vereség közötti különbség a legapróbb részleteken múlhat.

A keret

1. Keylor Navas
2. Achraf Hakimi
4. Manuel Ugarte
5. Marquinhos
7. Kylian Mbappé
8. Fabian Ruiz
9. Gonçalo Ramos
10. Ousmane Dembélé
11. Marco Asensio
15. Danilo Pereira
17. Vitinha
19. Lee Kang-In
21. Lucas Hernandez
23. Randal Kolo Muani
25. Nuno Mendes
26. Nordi Mukiele
28. Carlos Soler
29. Bradley Barcola
33. Warren Zaïre-Emery
35. Lucas Beraldo
37. Milan Skriniar
41. Senny Mayulu
80. Arnau Tenas
99. Gianluigi Donnarumma

Vélemény, hozzászólás?