2024. 06. 09. vasárnap
Párizs
21.2°C

Hírek

Luis Enrique: „El tudtuk képzelni, milyen nyomás fog nehezedik ránk”

A Paris Saint-Germain edzője és Gianluigi Donnarumma a PSG TV-nek beszélt a Real Sociedad de Futbol elleni 2-0-s győzelem után az UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, február 14-én, a Parc des Princesben.

LUIS ENRIQUE
„Ha az első félidőt nézzük, nehéz volt elképzelni, hogy ezt a meccset 2-0-ra nyerjük. Bár tudtuk, hogy a Real Sociedad milyen szinten játszik. Csoportjuk élén végeztek, és egy olyan csapat, amely folyamatosan játszik sok éven át együtt. Pontosan tudják, milyen játékot kell játszaniuk, és szerintem egy látványos csapat. Tudtuk, milyen nyomás alatt leszünk San Sebastianban, és milyen nehéz lesz az előttünk álló feladat. De a futball ilyen. A második félidőben jobban kezdtünk, jobban meg tudtuk szorítani őket, ki tudtunk szállni, megjátszani a labdát, több veszélyt, tisztább helyzeteket teremteni és jobb labdákat juttatni a támadóinknak. itt tettük meg a különbséget.
Nagy a nyomás a Bajnokok Ligájában, és amit az első félidőben láttunk, hogy nem tudunk kiállni, mert a Real Sociedad nagyon jól nyomott, egyre kisebbek lettünk. Szenvedtünk. Szerencsére a második félidőben, amikor elkezdtünk kiállni ezekből a helyzetekből, sokkal jobban éreztük magunkat, magabiztosabbak lettünk, és úgy gondolom, hogy a második félidőben jobbak voltunk a Real Sociedadnál.”

GIANLUIGI DONNARUMMA
„Remek volt a második félidőnk és egy nehéz első félidőnk. A csapatnak volt néhány problémája, de ez normális. A Real Sociedad egy jó csapat, aki jól nyom… Jó meccs volt a csapat számára. Még nincs vége, mert tudjuk, hogy a következő meccs nehéz lesz. Nehéz lesz idegenben játszani a Real Sociedad ellen, de a koncentrációnkat a maximumon fogjuk tartani. A csapat egységes, és ez fontos, nagyon fontos. Mindannyian együtt vagyunk, azokkal akik játszanak és akik kevésbé. Mindannyian a csapat céljaiért dolgozunk.”

Vélemény, hozzászólás?