2024. 07. 16. kedd
Párizs
22.1°C

Hírek

Luis Enrique: „Szerintem ez egy jó figyelmeztetés”

A Paris Saint-Germain edzője, Luis Enrique és Marco Asensio beszélt a PSG TV-nek, miután a Ligue 1 19. mérkőzésén a Stade Brestois 29 ellen 2-2-re döntetlent játszott.

LUIS ENRIQUE
„Azt mondanám, hogy ez egy kicsit frusztráló, mert szinte tökéletes volt az első félidőnk, sok helyzettel a tizenhatoson belül egy első osztályú ellenféllel szemben. Alig teremtettek egy lehetőséget számunkra, és volt lehetőségünk két gólt szerezni,  de ami velünk történt Brestben, az megismétlődött, és ez egyértelmű üzenet volt számunkra a félidőben, hogy rájöjjünk, hogy a Brest egy nagyon jól kidolgozott csapat, akik nagyon jól futballoznak, és ha valaki nyomás alá helyezzük őket, mindent megtesznek a győzelemér. Aztán elkezdtünk labdákat veszíteni, elveszítettük az uralmat a játék felett, és gondok adódtak. Egyértelmű problémák, amelyek két gólt és döntetlent eredményeztek.

A következő meccs? A Coupe de France-ban játszunk velük, szóval egyáltalán nem lesz könnyű meccs. Még ha az utolsó másodpercben 4-0-ra vezetünk is a Brest ellen, akkor is koncentrálnunk kell. Szóval szerintem ez egy jó figyelmeztetés, hogy legközelebb ne kövesd el ugyanazt a hibát.”

MARCO ASENSIO
„Nehéz meccs volt egy jó lendületű csapat ellen. Megvan az oka annak, hogy harmadikak. Úgy gondolom, hogy ők a liga legjobb csapata, aki idejött. Nagyon jól kezdtük a meccset. Jó volt az első félidő. A második félidőben emelték a játékukat és két gólt lőttek. Lehet, hogy kicsit csökkentettük az intenzitásunkat, és ez volt a különbség. Kár, hogy nem vittük el mind a három pontot itt a saját stadionunkban.

A következő meccsre kell gondolnunk. Pénteken újabb fontos mérkőzés vár ránk, hogy folytathassuk a bajnokságban való előrehaladást és a felkészülést az elkövetkezőkre. Mert fontos lesz számunkra. És szerintem jól játszunk. Ez a döntetlen nem tántoríthat el minket, és ezt kell tennünk.”

 

Vélemény, hozzászólás?