június 10 szombat,
Párizs
26.8°C

Hírek

Christophe Galtier: „Itt volt az ideje a történelem megváltoztatásának”

Christophe Galtie és Marquinhos is nyilatkozott a keddi Juventus elleni BL csoportmérkőzés után.

CHRISTOPHER GALTIER

„Két különböző időszak volt. Volt az első, ahol azt úgy hiszem, jól kezdtük a meccset, és ahol a csapat nagyon jól szórakozott a közös játékkal, sok helyzetet kialakítva, veszélyt hozva és együtt védekezve is. Az első harmadban szenvedtünk helyzetektől, de logikusnak tartom, hogy kétgólos különbséggel mentünk a félidőbe. Aztán jött a második félidő, ami gyengébbre sikerült mint terveztük.. Ennek köszönhetően a Juventus büntetett. Nyilvánvalóan, ha  a 3. gól a miénk lett volna, akkor eldőlt volna a meccs. De reményt adott a Juventusnak. Védőink az utolsó métereken tanúsított hősieségnek köszönhetően nem szereztek második gólt. És úgy gondolom, hogy összességében megérdemelt a győzelem, fontos a szurkolóinknak, a klubnak, a játékosoknak és személyesen nekem is. De a nehézségben való győzelem is lehetővé teszi a csapat növekedését, mert felismerjük, hogy a verseny ezen szintjén nagyon sokat kell tennünk.

De itt volt az ideje megváltoztatni a történelmet, legyőzni a Juventust. A fejben, a Park hangulatában, amely ezen az estén pompás volt, rendkívüli kérdések hangzottak el 2-1-nél. Tehát nem könnyű megváltoztatni a történetet. És még egyszer mondom, hogy a karakterrel és a makacssággal nyerve mindenki fejlődik. »

MARQUINHOS

„Ez a Bajnokok Ligája és a magas szintű mérkőzések. Ki kell használni a jó időket, de a rosszban erősnek kell maradni. Otthon voltunk ezzel a nagyon szép közönséggel, ami erőt adott. Lehetőségünk volt megölni a meccset, és nem sikerült, ezen kell javítanunk a következő meccsekre. Mert a Bajnokok Ligájában meg kell ölni a meccset, mielőtt az ellenfélnek sikerül gólt szereznie és visszajönnie. Utána a meccs végén veszélyes volt, de tudtuk, hogyan kezeljük a helyzeteiket, és a legfontosabb a győzelem. Ezt az erőt a nehéz időkben is megőrizzük, hogy tudjunk szenvedni, és ne kapjunk második gólt. Ez volt ma a legfontosabb.

A következő ? Nem szabad lazítani erőfeszítéseinken.  Tudni kell úgy forgatni a csapatot, hogy a csapat ne lazuljon el. Ma az edző képes volt végrehajtani a változtatásokat, hogy helyreállítsa az energiát a csapatban, és meg kell őriznünk a magas szintet, mert nagyszerű dolgokat fogunk elérni ebben a szezonban.

Kérjük, kövesse és kedveljen minket:

Vélemény, hozzászólás?