június 9 péntek,
Párizs
23.9°C

Hírek

Mbappé komolyan fontolgatja a szerződéshosszabbítást

Spanyol sajtóhírek szerint még mindig nem zárult le Kylian Mbappé és a Paris Saint-Germain ügye, és a játékos közelebb van jelenleg a hosszabbításhoz, mint az eligazoláshoz.

A spanyol El País információi szerint Kylian Mbappé komolyan fontolgatja, hogy inkább szerződést hosszabbít a Paris Saint-Germainnel. Az ok, hogy a Real Madrid a játékos szponzori reklámdíjának csak az 50 százalékát fizetné ki a támadónak, míg a PSG mind a 100 százalékot.

A Real Madrid pedig már a lap szerint ajánlatot is tett a játékosért: 180 millió euró átigazolási díj plusz bónuszok, évi 40 millió eurós fizetés mellett, ám a szponzori bevételek felét a királyi gárda tenné zsebre. Mindez olyan szinten megkavarta az ügyet, hogy Mbappé már inkább azon gondolkodik, hogy hosszabbít jelenlegi klubjával.

A francia támadó ügyvédjei és családja szerint Mbappé bevételeinek nagyobb részét a reklámdíjakból befolyt összeg teszi ki, amit a Nike, az Electronic Arts vagy a Hublot fizet neki. Míg a játékos fizetése a PSG-nél nem haladta meg a 20 millió eurót, addig csak reklámbevételből több mint 40 millió euró folyt be a számlájára, ami a következő években csak nőhet, akár 70 millió euróra is.

Ha ennek a felét a Real Madrid teszi zsebre, akkor sokkal kevesebb pénz kerül az Mbappé-család számlájára. A spanyol csapat azonban azzal érvel, hogy Madridban megtöbbszörözheti ezeket a szponzorációs pénzeket, ami bőven kompenzálná őket az 50 százalékos kiesésért. A lap szerint Mbappé képviselete és szülei meglepődtek ezen a feltételen, mivel állítólag a több mint 2 éve tartó tárgyalásaik során egyszer sem említették ezt.

Mbappé korábban maga nyilatkozta azt, hogy “nem döntött még a jövőjéről, de új szempontok kerültek képbe, amelyeket figyelembe kell venni”. A játékos minden bizonnyal a reklámdíjakra gondolt, ami most úgy tűnik, megakasztotta a megegyezést a Real Madriddal.

A PSG azonban álomszerződéssel tartaná meg fiatal csillagát: ha belegyezne a kétéves hosszabbításba, 80 millió eurós bónuszt fizetnének neki, ráadásul az első évben 40, míg a másodikban 50 millió eurós fizetés ütné a markát. Mindemellett pedig 100 százalékban megkaphatja a szponzoráció során befolyt bevételeket is.

Forrás: FociClub.hu

Kérjük, kövesse és kedveljen minket:

Vélemény, hozzászólás?