június 10 szombat,
Párizs
26.7°C

Hírek

Donnarumma: Esküszöm, senkivel nem tárgyaltam az Eb előtt

Nem ügynöke, hanem maga hozta meg a döntést, hogy elhagyja a Milan labdarúgócsapatát és Párizsba igazol – állítja Gianluigi Donnarumma, akit sok kritika ért klubváltása miatt.

„Vannak olyan döntések, amelyeknek érniük kell az emberben. Én mindig magam határozok a pályafutásomat érintő kérdésekben” – nyilatkozta a Corriere dello Sportnak a kapus, aki Olaszországban – nyilván főleg a Milan-drukkerektől – kapott hideget-meleget, miután hosszú huzavonát követően nem hosszabbított nevelőegyesületével, és ingyen elment a PSG-hez.

A kritikusok szerint valójában nem ő, hanem menedzsere, a szakma egyik „cápája”, Mino Raiola döntött arról, hogy hol folytassa. És persze Raiola nyilván nem szakmai alapon, hanem saját érdekeit szem előtt tartva tette ezt. Magyarán Donnarummát „oda vitte”, ahonnan a legmagasabb ügynöki díjat remélte.

„A családom mindig rám bízta a döntést, ahogyan Mino is. Százszázalékig tiszteletben tartja az ügyfelei akaratát, és mindent megtesz, hogy teljesítse a kéréseiket” – mosta kezeit és egyúttal vette védelmébe a többek között Erling Haalandot, Paul Pogbát, Marco Verrattit és Zlatan Ibrahimovicot is képviselő játékosügynököt.

„Mikor elhagytam a Milant, egyetlen klubbal sem volt kapcsolatom. Esküszöm. Abban viszont biztos voltam, hogy egy jó Eb-szerepléssel megnő az érdeklődés irántam” – fogalmazott a hálóőr.

Ha úgy vesszük bejött a számítása: Olaszország Európa-bajnok lett, őt megválasztották a torna legjobb játékosának, majd jött az álomcsapatot építgető Paris Saint-Germain ajánlata. Az mondjuk más kérdés, hogy francia klub (de biztosra vehetjük, hogy a többi sem) nem az Eb-n figyelt fel rá, már hónapokkal az üzlet létrejötte előtt lehetett hallani a párizsiak érdeklődéséről.

„A Milan mindig az otthonom marad. Nyolc évet töltöttem el ott, örökké rajongó maradok. De az élet döntésekből áll, és én mindig előre akarok lépni” – zárta sorait a 22 éves olasz, akit a PSG évi 12 millió euró fizetésével a világ legjobban fizetett kapusává tett.

Forrás: M4Sport

Kérjük, kövesse és kedveljen minket:

Vélemény, hozzászólás?