június 9 péntek,
Párizs
23.7°C

Hírek

A PSG nem akarja elengedni támadóját az olimpiára

A francia címvédő együttes nem szívesen akarja elengedni egyik legjobbját az ötkarikás játékokra, mondván féltik a sűrű versenynaptár miatt.

A Paris Saint-Germain ifjú labdarúgója, Kylian Mbappé szívesen részt venne a francia nemzeti csapattal az olimpián, amelyet azonban csapata nagy mértékben ellenez, ennek következtében valószínűleg nem lesz ott a Tokióban megrendeződő játékokon.

A francia sportági szövetség elnöke, Noel Le Graet is megerősítette, hogy a 22 éves támadó szívesen részt venne az ötkarikás játékokon, de klubja nem szeretné, ha részt venne rajta, mert sűrű lenne nagyon Mbappé menetrendje. A párizsi alakulat a hazai bajnoki pontvadászat mellett érdekelt a Francia Kupában és a Bajnokok Ligájában is, valamint az olimpia előtt Mbappéra a felnőtt válogatott alapembereként kiemelt feladat vár az Európa-bajnokságon, ahol Franciaország a címvédő Portugáliával, Németországgal és Magyarországgal szerepel azonos csoportban.

Az FFF elnöke elárulta, hogy rajtuk nem múlik a gólgyáros olimpiai szereplése, azonban a PSG-vel szinte esélytelen lesz zöld ágra jutni.

“A következő napokban beszélgetni fogunk vele erről, mi tisztelettel fogadjuk hozzáállását, hogy a nemzeti csapattal ott akar lenni Tokióban. Inspiráló az elszántsága, de hogy valóban futballozhat majd az olimpián is, számomra kicsit utópisztikusnak tűnik” – nyilatkozta Noel Le Graet.

Ugyanakkor a francia sztárcsapat álláspontját is meglehet érteni, hiszen legnagyobb csillagát ki ne féltené?

Forrás: FociClub.hu

Kérjük, kövesse és kedveljen minket:

Vélemény, hozzászólás?