február 9 csütörtök,
Párizs
-2.6°C

Hírek

Thomas Tuchel: “Ez lehet az új szabványunk”

Thomas Tuchel, Kylian Mbappé, Timothée Pembélé és Colin Dagba nyilatkoztak a PSGTV-be a Paris Saint-Germain győzelme kapcsán a Montpellier ellen.

THOMAS TUCHEL
„Gyönyörű arcot mutattunk. Sok változtatást hajtottunk végre, és úgy döntöttünk, hogy álljon ki ez a csapat, nagy intenzitással játszunk, és nem lehet kifogás a fáradtság. Nem szabad elveszítenünk a koncentrációt a Manchester elleni győzelem után. A csapat nem veszítette el a fegyelmet, az energiát, és a játék irányítását. Jól játszottunk, és megérdemeltük a győzelmet. Itt Montpellier-ben nem könnyű, de jó volt. A forgatás? Mindenkit használtunk, nagyot javítottunk a játékunkon, és két olyan meccsünk volt, ahol mindenki totál elfáradt. Mindent bele adtunk fizikailag és mentálisan, és ez kell, hogy legyen az új szabvány. Más szóval, ha mindent beleadunk, minden energiánkat és tulajdonságunkat, akkor erős csapat vagyunk. Kedden újra meg kell ezt mutatnunk. ”

KYLIAN MBAPPÉ
„”Fontos volt a győzelem, mert a bajnokságban gyengébben teljesítettünk, és láttuk, hogy egyébként jól megy. Tehát ezt a mérkőzést meg kellett nyernünk, nem lehetett elhanyagolni. Szilárd teljesítményt nyújtottunk egy jó csapat ellen, és büszkék vagyunk arra, hogy három ponttal tértünk haza. Amikor beléptem, a játék ritmusos volt, hideg volt, ezért vigyázni kellett a bemelegítésre. De bejutottam, Layvin passzában sikerült növelnem az előnyünket, így mosolyogva távoztunk. 100. gólom? Igaz, hogy ez egy legendás szám, bár néhány meccsen gondolkodtam rajta, és talán ezért nem szereztem gólt, mert túl sokat gondoltam rá. De igyekeztem a csapatra összpontosítani, a lehető legnagyobb mértékben segíteni a csapattársaimnak, és visszaadták nekem, mert megadták a gólszerzés lehetőségét. Nagyon boldog vagyok ! ”

TIMOTHÉE PEMBÉLÉ
„Jól éreztem magam, mint a csapat. Védekezésben jól játszottunk, támadásban is jók voltunk. Tiszteltük az edző játékrendszerét, ezért Ő boldog és mi is. A szerdai győzelem után ma győznünk kellett, hogy jól felkészüljünk a keddi mérkőzésre. Mivel a csapat meglehetősen homogén, az edzőnek változtatnia kell, de ennek érdekében a rotációban lévő játékosok megmutatják, hogy jó játékot tudnak játszani. ”

COLIN DAGBA
„Fontos volt, hogy győzzünk ma. Az első gólom? Nagyszerű büszkeség, ráadásul plusz energiával töltött fel a mérkőzés elején, és ennek a győzelemnek különleges íze van számomra. “

Kérjük, kövesse és kedveljen minket:

Vélemény, hozzászólás?